Competitie

Elektrisch rolstoelhockey (E-hockey)

Rolstoelhockey is een sport die is geïnspireerd door hockey, waarbij de sporters gebruik maken van een rolstoel. In tegenstelling tot hockey wordt aangepast hockey binnen in een zaal gespeeld, op een veld dat veel lijkt op een basketbalveld. De wedstrijden worden meestal gespeeld tussen twee teams van 4 of 5 spelers.

Het spel zelf wordt gespeeld met een floorballstick of met een t-stick die onderaan de rolstoel vastzit. Dit is afhankelijk van de individuele bewegingsvrijheid in een elektrische rolstoel.

Floorballstick (handstick)

T-stick

Verschillende competities

Elektrisch rolstoelhockey kent een regionale en een landelijke competitie. Binnen de regionale competitie zijn er drie regio’s (Zuid, West en Oost) die allemaal een 1e, 2e en 3e klasse hebben. Per seizoen zijn er vijf competitiedagen en op elke wedstrijddag worden er meerdere wedstrijden gespeeld.
Een wedstrijd in deze competitie duurt 2x 15 minuten.

De landelijke competitie heeft een overgangs- en een hoofdklasse. De hoofdklasse is de hoogste klasse die er bestaat in Nederland. In deze klasse wordt er gestreden om het landskampioenschap van Nederland.

Stand 3e klasse regio oost

 TeamsGPD
1Zwollywoodsticks E151533
2Stick Flyers E161217
3Stick Flyers E243-22
4the BEAsts E250-28
5E-team Emmen E4000

Aankomende competitiedagen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.